Дула до мен

posted in: дула, дула до мен | 0

new baby Vic

След появата на детето ми започнах да копнея да се занимавам с нещо, което наистина ме докосва. Тъй като подкрепата на дула беше от огромен принос на моето раждане, исках да предам това умение нататък и самата аз да подкрепям жени по пътя им към майчинството.

 

Темата за раждането и ролята на дулата живо ме вълнува и поддържам знанията си актуални.
Преминала съм обучение за дула към European Perinatal School, както и допълнителна квалификация за подготовка и оказване на подкрепа при раждане на жени, преживели сексуално или физическо насилие или предишно травматично раждане. Спазвам Етичен кодекс, както и Стандарти за практика. Също така съм квалифицирана като инструктор при подготовка за раждане.

 

Вярвам, че да се чувства спокойна, сигурна и обгрижвана е от първостепенно значение за раждащата жена и желая да съм на нейно разположение с приятелска и професионална грижа, независимо от начина на раждане – от естественото, активно раждане през целия родилен спектър до раждане чрез секцио – всяко раждане е уникално и трябва да се зачита като нейния начин да посрещне детето си.

 

Освен по време на самото раждане оказвам подкрепа преди и след това. Предпочитам да опозная всяка майка и нейните потребности достатъчно и отделям време за подготовка.

 

Раждането полага началото на родителството и смятам, че подкрепата, която майката получава, може да окаже решаващо значение за увереността, усещането и оценката на това събитие като позитивно, дори когато то се развие неочаквано.

Вълнува ме още родителството в хармония с нуждите на бебето, ергономично и удобно носене на бебето (бебеносене), фотографията и пътешествия на близо и далеч.

 

Фотография: По желание на семейството бих могла дискретно да снимам по време на раждането и първите мигове на бебето – за един красив и мил спомен от този специален момент, който ще ви вълнува дълго след това.

 

Мирослава Филипова

Leave a Reply